Rybí krém s dýňovými semínky

07. 12. 2014


Ryby o Vánocích naplňuje mnoho stolů. V nejrůznějších podobách a formách naleznete ryby v pokrmech. Vyzkoušejte báječný rybí krém s dýňovými semínky. 

 

Dnes pro vás máme recept na rybí polévku, který je zdravý, chutný a hlavně velmi rychlý. Tento recept určitě ocení hlavně ti z vás, kdo zrovna neholdují sladkovodnímu kaprovi, ale přesto si chtějí udržet tradici rybí polévky.

Ingredience

  • 300 g čerstvého filé z tresky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 větší brambory
  • 0,7 l zeleninového vývaru (můžete použít BIO zeleninový bujón)
  • 50 ml smetany nebo BIO ovesného krému
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř
  • opražená dýňová semínka na posypání

 

Postup

Nejprve si oškrábejte a pokrájejte brambory spolu s filé. Vše orestujte na olivovém oleji, zalijte vývarem a vařte, dokud brambory úplně nezměknou. Polévku rozmixujte, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Na závěr polévku zjemněte kapkou smetany nebo zkuste použít ovesnou alternativu (obsahuje okolo 13 % tuku a má stejné užití v kuchyni jako smetana na vaření). Pak polévku ještě krátce povařte a servírujte posypanou opraženými dýňovými semínky.

 

  • autor: Mgr. Michaela Bebová
  • www.biochemicka.cz
  • zdroj foto: Samphotostock.cz 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket