Recepty 01. 12. 2014 PDF Tisk

Perníčky bez vajec a mléka

Kdekdo v dnešní době trpí na potravinové alergie. Mléko, oříšky, nebo vajíčka se stávají potravinami, kterým se stále více a více lidí vyhýbá.

Perníčky bez vajec a mléka

Kdekdo v dnešní době trpí na potravinové alergie. Mléko, oříšky, nebo vajíčka se stávají potravinami, kterým se stále více a více lidí vyhýbá. Naštěstí ne každý recept na cukroví musí nutně tyto ingredience obsahovat. Tento recept na perníčky je vhodný jak pro alergiky, tak pro ty, kdo chtějí upéct zdravější alternativu.

 

Ingredience

  • 500 g hladké špaldové mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 g másla
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 5 lžic vanilkového pudinku uvařeného v rýžovém mléce
  • 50 ml vody
  • 50 g karobu (v prášku)

 

poleva

rýžové mléko v prášku, moučkový cukr, voda

 

Postup

V jedné míse smíchejte mouku, cukr, perníkové koření a karob, v druhé menší misce promíchejte máslo, uvařený pudink a vodu. Suchou a mokrou směs důkladně spojte a vypracujte těsto, které asi 1 hod nechte odpočinout a ztuhnout v ledničce. Těsto pak rozválejte na cca 5 mm tloušťku a vykrajujte tvary. Perníčky pečte v předehřáté troubě na pečícím papíru asi 10 minut při 180 °C.

Poleva na perníčky

Smíchejte rýžové mléko, moučkový cukr a ke směsi pomalu přikapávejte vodu. Když je konzistence tak akorát, naplňte jí pevnější pytlík, kterému ustřihnete špičku. Perníčky zdobte vychladlé a poté je nechte minimálně týden v chladu uležet.

 

 

 

Objednat předplatné