Recepty 13. 03. 2019 PDF Tisk

Zelený salát s klíčky mungo

Jaro klepe na dveře a my pro vás máme první zelenou, jarní vlaštovku v podobě salátu s klíčky mungo...

Zelený salát s klíčky mungo

Porce: 2

Doba přípravy: 25 min

Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 100 g směsi listových salátů (římský salát, špenát, rukola, polníček, hlávkový salát apod.)
  • 50 g mungo klíčků
  • 100 g uvařené quinoy
  • 50 g uvařené nebo konzervované cizrny
  • dužina z 1/2 avokáda
  • černý sezam na posypání
  • olivový olej

na dresink

  • 60 g kokosového jogurtu
  • 1 lžíce tahini
  • 2 lžičky rýžového nebo jiného sirupu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Začněte přípravou dresinku: do větší misky dejte jogurt, tahini, sirup, osolte a opepřete. Metličkou vše vyšlehejte, aby se ingredience propojily. Nechte odpočinout.
  2. Směs salátů dobře properte a ideálně odstřeďte na odstředivce. Avokádo pokrájejte na kostičky.
  3. Připravte si větší mísu, dejte do ní saláty, klíčky, quinou, cizrnu a kousky avokáda. Vše jemně promíchejte. Dresink ještě jednou vyšlehejte a přidejte k salátu. Vše zalijte olivovým olejem a jemně promíchejte.
  4. Salát rozdělte na dva talíře, posypejte černými sezamovými semínky a podávejte.

 

Objednat předplatné