Porce: 2
Doba přípravy: 25 min
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové
Ingredience
- 100 g směsi listových salátů (římský salát, špenát, rukola, polníček, hlávkový salát apod.)
- 50 g mungo klíčků
- 100 g uvařené quinoy
- 50 g uvařené nebo konzervované cizrny
- dužina z 1/2 avokáda
- černý sezam na posypání
- olivový olej
na dresink
- 60 g kokosového jogurtu
- 1 lžíce tahini
- 2 lžičky rýžového nebo jiného sirupu
- sůl, pepř
Postup
- Začněte přípravou dresinku: do větší misky dejte jogurt, tahini, sirup, osolte a opepřete. Metličkou vše vyšlehejte, aby se ingredience propojily. Nechte odpočinout.
- Směs salátů dobře properte a ideálně odstřeďte na odstředivce. Avokádo pokrájejte na kostičky.
- Připravte si větší mísu, dejte do ní saláty, klíčky, quinou, cizrnu a kousky avokáda. Vše jemně promíchejte. Dresink ještě jednou vyšlehejte a přidejte k salátu. Vše zalijte olivovým olejem a jemně promíchejte.
- Salát rozdělte na dva talíře, posypejte černými sezamovými semínky a podávejte.