Zeleninový krém se zázvorem

09. 12. 2015


Zázvor je mocný bojovník proti nejrůznějším nachlazením a infekcím, působí totiž protizánětlivě a antibakteriálně. Pakliže ho zařadíte v zimním období do svého jídelníčku v podobě zázvorových čajů nebo například této polévky či jiných exotických jídel, pomůže vám se zahřát, posílit imunitu a případně zmírnit příznaky již propuklého nachlazení.

 

Porce: 4 porce

Příprava: 40 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

 

Ingredience

  • 1 menší cibule
  • malý špalíček zázvoru (cca 4x3 cm)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 750 g kořenové zeleniny dle chuti (mrkev, petržel...)
  • 2 kostky BIO zeleninového bujónu
  • 50 ml mléka
  • sůl, pepř

 

Postup

Na lžíci oleje nejprve osmahněte v kastrolu pokrájenou cibulku a poté k ní přidejte i nastrouhaný zázvor. Chvíli společně restujte. Poté přilijte litr a půl vody, přidejte 2 kostky zeleninového bujonu a přiveďte k varu. Do vroucí vody přidejte pokrájenou zeleninu, důkladně promíchejte a nechte zhruba 15 min vařit do měkka. Na závěr stáhněte polévku z plamene, přilijte trochu mléka, jemně osolte a opepřete a polévku rozmixujte. Podávejte s chlebovými krutony nebo jen tak bez ničeho.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket