středa 12. 2. 2025
K horkým dnům patří lehká jídla, a tak v létě více než kdykoli jindy vyhledáváme saláty. I ty však musí být vyvážené a syté, aby se staly plnohodnotným jídlem.
Vyzkoušejte naše tři na přípravu velmi jednoduché saláty, kde hlavní roli postupně hraje červená řepa v kombinaci s řeckým jogurtem, dále modrý sýr v kombinaci s broskví a kuřecí maso s avokádem.
Salát z červené řepy s jogurtovým dresinkem
Porce: 4
Příprava: 15 min + 1 hod na odležení
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
Postup
1. Povařenou červenou řepu nakrájejte na kostičky a dejte do mísy.
2. V malé misce připravte marinádu: smíchejte ocet, med, olivový olej a pepř. Vlijte k řepě, pořádně promíchejte a nechte marinovat alespoň hodinu.
3. Smíchejte řecký jogurt s koprem a špetkou soli a zakápněte ještě trochou olivového oleje.
4. Marinovanou řepu podávejte na talířku s velkou lžíci jogurtového dresinku a s čerstvým pečivem.
Salát s broskví a modrým sýrem
Porce: 4
Příprava: 15 min
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
Na zálivku
Postup
1. Umyté salátové listy, pokrájené broskve, hrášek a rozdrobený modrý sýr dejte společně do větší mísy a zalijte zálivkou z oleje, medu a citrónové šťávy. Vše důkladně, ale lehce promíchejte.
2. Ciabattu nakrájejte na menší kousky a opečte ji z obou stran na pánvi na lžíci olivového oleje.
3. Salát servírujte na talíř a podávejte s ciabattou.
Salát s kuřecím masem a avokádem
Porce: 4
Příprava: 15 min
Označení: -
Ingredience
Na zálivku
Postup
1. Salát si omyjte a potrhejte na menší kousky, stejně tak si pokrájejte houby, kuřecí maso a avokádo.
2. Vše smíchejte lehce v míse a na závěr vmíchejte zálivku.
3. Servírujte na talíře a na závěr ještě posypte hoblinkami parmazánu.