Zapečené palačinky se špenátem a ricottou

06. 03. 2019


Italský sýr ricotta se skvěle hodí do různých sladkých i slaných náplní. I když je mírně nasládlý, rozumí si se špenátem a česnekem. Vyzkoušejte tyto zapečené palačinky na slano, kde se všechny chutě krásně spojují.

Porce: 4

Doba přípravy: 60 min

Označení: vegetariánské

Ingredience

na těsto

  • 250 ml mléka nebo rostlinné alternativy
  • 2 vejce
  • 125 g hladké špaldové mouky
  • špetka soli
  • řepkový olej na smažení

na náplň

  • 300 g čerstvého baby špenátu
  • 350 g ricotty
  • 100 g parmazánu
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • muškátový oříšek
  • jarní cibulka
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve smíchejte všechny ingredience na palačinky do tekutého těsta a nechte 10 min odpočinout.
  2. Mezitím si začněte chystat náplň. Na olivovém oleji zpěňte pokrájený česnek, ale nepřepalte ho. Přidejte omyté špenátové listy a nechte několik minut, aby zavadly. Poté špenát osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku.
  3. Připravte palačinky na troše řepkového oleje. Množství by mělo vystačit alespoň na 6 ks.
  4. K vychladlému špenátu přimíchejte ricottu a polovinu parmazánu a vše zakápněte dvěma lžícemi olivového oleje. Dobře promíchejte.
  5. Nyní plňte palačinky. Směs si rozdělte tak, aby vám vystačila přibližně stejně pro každou palačinku. Část náplně rozetřete po středu palačinky a dobře zarolujte. Všchny palačinky naskládejte do menšího pekáčku na pečení, zasypte zbytkem parmazánu a dejte zapéci na 10-15 min do trouby předehřáté na 200 °C.
  6. Hotové palačinky nechte nejprve chvíli vydýchat, poté podélně krájejte na jednotlivé porce a podávejte.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket