Recepty 06. 09. 2017 PDF Tisk

Zapečené avokádo s vejcem

O avokádu se říká, že je jednou z nejzdravějších potravin. V jedné porci naleznete pěknou dávku zdravých nenasycených tuků. Pro svou univerzální nevýraznou chuť je skvělé jako „nasávač“ chutí – co k němu dáte, to si vezme :). Vyzkoušejte ho zapečené s vejcem, se kterým si velmi rozumí....

Zapečené avokádo s vejcem

Porce: 4

Doba přípravy: 30 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 2 měkká, dozrálá avokáda
  • 4 vejce (ideálně v bio kvalitě)
  • čerstvé bylinky – např. bazalku, libeček nebo koriandr
  • sůl, pepř
  • 4 ks sušených rajčat
  • pečivo k podávání

Postup

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Poté si obě avokáda vypeckujte. Rozřízněte je kolem dokola a opatrně vyjměte pecku. Lžičkou vydlabejte ještě kousek dužiny, aby se vytvořil prostor pro vejce. Dužinu nevyhazujte! Buď ji rovnou snězte a nebo si ji schovejte do jiného receptu.
  3. Půlky avokáda položte do zapékací misky a osolte je. Nyní do každého důlku vyklepněte jedno vejce. Znova důkladně osolte (avokádo i vajíčka to potřebují) a opepřete. Posypte troškou na velmi drobno pokrájených sušených rajčat a dejte zapéct zhruba na 15 min.
  4. Posypte trochou čerstvých bylinek a podávejte s opečeným pečivem (výborný je prostý toust), na které si můžete avokádo s vejci rozetřít.

 

Objednat předplatné