Vylepšená vajíčková pomazánka
Porce: 4
Příprava: 15 min
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- 6 vařených vajec, oloupaných a rozdělených na žloutky a bílky
- dužina z jednoho avokáda, nakrájená na jemno
- citrónová šťáva
- lžička dijonské hořčice
- 1/2 lžičky soli
- čerstvá/sušená pažitka
- 4 čerstvé bagetky nebo chléb k podávání
Postup
- Připravte si misku a utřete v ní žloutky se solí a s avokádovou dužinou.
- Bílky pokrájejte/nasekejte na jemno a přidejte je ke směsi žloutků a avokáda. Přidejte trochu citrónové šťávy, hořčice a pažitku. Vše spolu důkladně promíchejte do kompaktní směsi.
- Pomazánku nechte ideálně hodinu odležet v ledničce a nebo ji rovnou podávejte na čerstvých rozpečených bagetách či chlebu.
- autor: Michaela Bebová
- www.biochemicka.cz
- zdroj fotky: Shutterstock.com