Vylepšená vajíčková pomazánka

30. 03. 2016


Jako každý rok po Velikonocích ze zbylých obarvených vajec nejčastěji děláme vajíčkovou pomazánku. Vyzkoušejte letos trochu jiný recept - místo majonézy a másla přidejte avokádo. Pomazánka tak bude jemnější a lehčí.

 

Porce: 4

Příprava: 15 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

 

Ingredience

  • 6 vařených vajec, oloupaných a rozdělených na žloutky a bílky
  • dužina z jednoho avokáda, nakrájená na jemno
  • citrónová šťáva
  • lžička dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky soli
  • čerstvá/sušená pažitka
  • 4 čerstvé bagetky nebo chléb k podávání

 

Postup

  1. Připravte si misku a utřete v ní žloutky se solí a s avokádovou dužinou.
  2. Bílky pokrájejte/nasekejte na jemno a přidejte je ke směsi žloutků a avokáda. Přidejte trochu citrónové šťávy, hořčice a pažitku. Vše spolu důkladně promíchejte do kompaktní směsi.
  3. Pomazánku nechte ideálně hodinu odležet v ledničce a nebo ji rovnou podávejte na čerstvých rozpečených bagetách či chlebu.

 

 


Jóga Dnes Konference
Mala Collective
Energy Studio jd
JógaMarket