Porce: 2
Doba přípravy: 15 min
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.
Ingredience
- 1/2 červené cibule
- 30 ml olivového oleje
- 1 menší cuketa
- 1 plechovka konzervovaných rajčat
- 1 plechovka cizrny (např. Alnatura) nebo 1 hrneček uvařené cizrny
- 1 vrchovatá lžička mleté pálivé maďarské papriky
- 1 vrchovatá lžička sladké maďarské papriky
- špetka chilli
- sůl
Postup
- Na třech lžících oleje si nejprve osmahněte najemno nakrájenou cibulku. Mezitím si omyjte a pokrájejte cuketu na drobné kostičky a poté ji vložte k cibulce. Osolte, přidejte část koření a chvíli restujte.
- Po zhruba 3 minutách přidejte plechovku rajčat, dosypte zbylé koření a nechte několik minut probublat. Poté přidejte hotovu cizrnu a vše ještě na mírném plameni prohřejte. Dosolte podle chuti a případně přidejte ještě špetku chilli na doostření.
- Podávejte v hlubokém talíři jako gulášek. Na ozdobení můžete použít kousek feferonky či pálivé papriky.