Vegetariánský gulášek na maďarský způsob

20. 07. 2016


A opět je tu cuketa, tentokrát ale doplněná o trochu nostalgie z letní dovolené - mletou maďarskou paprikou. Inspirujte se jednoduchým receptem na vegetariánský pokrm, který může posloužit jako hlavní jídlo nebo příloha k jiným jídlům...

Porce: 2

Doba přípravy: 15 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 1/2 červené cibule
  • 30 ml olivového oleje
  • 1 menší cuketa
  • 1 plechovka konzervovaných rajčat
  • 1 plechovka cizrny (např. Alnatura) nebo 1 hrneček uvařené cizrny
  • 1 vrchovatá lžička mleté pálivé maďarské papriky
  • 1 vrchovatá lžička sladké maďarské papriky
  • špetka chilli
  • sůl

 

 

Postup

  1. Na třech lžících oleje si nejprve osmahněte najemno nakrájenou cibulku. Mezitím si omyjte a pokrájejte cuketu na drobné kostičky a poté ji vložte k cibulce. Osolte, přidejte část koření a chvíli restujte.
  2. Po zhruba 3 minutách přidejte plechovku rajčat, dosypte zbylé koření a nechte několik minut probublat. Poté přidejte hotovu cizrnu a vše ještě na mírném plameni prohřejte. Dosolte podle chuti a případně přidejte ještě špetku chilli na doostření.
  3. Podávejte v hlubokém talíři jako gulášek. Na ozdobení můžete použít kousek feferonky či pálivé papriky.

 

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket