středa 27. 9. 2023
Dnešní chutě budou veganské, asijské a pálivé...Inspirujte se!
Tentokrát bych se s vámi ráda podělila o recept, na který jsem narazila na internetu. Po jeho objevení a vyzkoušení mě však naprosto nadchl, a proto bych ho ráda předala dále. Nádech exotiky a kombinace východních chutí sójové omáčky, octa, Sriracha omáčky a tofu je prostě tak lahodná, že si tento recept také zamilujete.
Co je Sriracha omáčka?
Sriracha je světoznámá omáčka, která pochází z Thajska. Vyznačuje se pálivou chutí po chilli papričkách a česneku a používá se tudíž do různých asijských, pálivých pokrmů. Je výborná k dochucení tofu, nudlí, krevet apod.
Porce: 4
Doba přípravy: 15 min
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany.
Ingredience
na sos
Postup
1. Tofu pokrájejte na silnější podlouhlé kvádry a přebytečnou tekutinu trochu odsajte papírovou utěrkou.
2. V skleněné misce si připravte sos: smíchejte sójovou omáčku, ocet, arašídové máslo, agávový sirup, 3 lžíce vody (vývaru) a Sriracha omáčku (raději nejdřív méně a potom více :).
3. Mladou cibulku a česnek pokrájejte, zázvor nejdříve očistěte a pokrájejte na tenké plátky.
4. Na pánev nalijte arašídový olej a předehřejte ho. Přidejte na plátky nakrájený zázvor a česnek a společně restujte cca 2 min, jen dokud se chuť a vůně nepředají do oleje. Poté obojí z pánve zase vyndejte a vyhoďte. Nyní přidejte kostky tofu a restujte.
5. Až se tofu zatáhne a zhnědne, přilijte sos a snižte plamen. Nechte společně cca 5 minut restovat, dokud se sos trochu nezatáhne a vše se nepropojí.
6. Servírujte na talířích posypané čerstvou jarní cibulkou.