Veganská kokosová zmrzlina

29. 06. 2016


Máme za sebou první horké letní dny a příjemné zchlazení v podobě domácí zmrzliny se určitě bude hodit!

Porce: 4

Příprava: 20 min + čas na vychlazení

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.

 

Ingredience

  • 400-450 ml kokosového mléka (plnotučného, nešizeného)
  • 60 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • lžíce kukuřičného škrobu
  • 20 g plátků kokosu
  • lžička kokosového oleje

 

Postup

  1. V menším kastrůlku smíchejte 2/3 kokosového mléka, cukr a špetku soli. Přiveďte k varu. Vedle si v mističce smíchejte zbylou třetinu kokosového mléka s kukuřičným škrobem - důkladně, aby tam nebyly žmolky - a poté vlijte ke zbylé směsi.
  2. Za důkladného míchání nechte pomalu houstnout, stejně jako pudink. Poté odstavte z plotny a nechte vychladnout na pokojovou teplotu - alespoň 3 hodiny.
  3. Tekutinu vlijte do šikovné plastové nádoby, kde může zmrzlina stuhnout a nechte alespoň 12 hod uležet.
  4. Zmrzlinu vyndejte 15 min před podáváním, aby povolila. Mezitím si na trošce kokosového oleje opražte kokosové lupínky, kterými ozdobte zmrzlinu před servírováním.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket