Porce: 4
Příprava: 20 min + čas na vychlazení
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.
Ingredience
- 400-450 ml kokosového mléka (plnotučného, nešizeného)
- 60 g třtinového cukru
- špetka soli
- lžíce kukuřičného škrobu
- 20 g plátků kokosu
- lžička kokosového oleje
Postup
- V menším kastrůlku smíchejte 2/3 kokosového mléka, cukr a špetku soli. Přiveďte k varu. Vedle si v mističce smíchejte zbylou třetinu kokosového mléka s kukuřičným škrobem - důkladně, aby tam nebyly žmolky - a poté vlijte ke zbylé směsi.
- Za důkladného míchání nechte pomalu houstnout, stejně jako pudink. Poté odstavte z plotny a nechte vychladnout na pokojovou teplotu - alespoň 3 hodiny.
- Tekutinu vlijte do šikovné plastové nádoby, kde může zmrzlina ztuhnout a nechte alespoň 12 hod uležet.
- Zmrzlinu vyndejte 15 min před podáváním, aby povolila. Mezitím si na trošce kokosového oleje opražte kokosové lupínky, kterými ozdobte zmrzlinu před servírováním.