Recepty 28. 11. 2018 PDF Tisk

Vanilkové rohlíčky bez mouky a cukru

Klasické vanilkové rohlíčky nemají konkurenci. Pokud je ale nemůžete nebo chcete zkrátka o něco zdravější verzi, připravte si tyto rohlíčky bez klasické mouky a cukru. Při jejich pečení buďte trpěliví. Výsledek ale stojí za to.

Vanilkové rohlíčky bez mouky a cukru

Porce: cca 50 ks

Doba přípravy: 1 hod 20 min + uležení těsta přes noc

Označení: vegetariánské, bezlepkové

Ingredience

  • 80 g mletých mandlí – „mandlové mouky“
  • 80 g mletých vlašských ořechů
  • 80 g kokosové mouky
  • 100 g jemně mletého xylitolu
  • 200 g másla
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Mleté ořechy a kokosovou mouku dobře promíchejte s jemným xylitolem. Přidejte rozpuštěné, ale ne horké máslo, vanilkový extrakt a vypracujte kompaktní těsto. To nechte uležet v ledničce ideálně do druhého dne.
  2. Troubu si předehřejte na 155 °C a plech si vyložte pečicím papírem. Z lehce povoleného těsta tvarujte rohlíčky a pečte je zhruba 10 min. Než je sundáte z plechu, nechte je vychladnout, aby ztuhly. Poté je dejte na tác úplně vychladnout. Takto upečete minimálně 2 plechy.
  3. Skladujte, jak jste zvyklí u klasických rohlíčků. Uležení jim také sluší.

 

Objednat předplatné