Vanilkové rohlíčky

10. 12. 2016


Vanilkové rohlíčky jsou stálice českých kuchyní a spolu s lineckým cukrovím bývají nejoblíbenější. Zde je recept na jejich o něco zdravější, ale o to chutnější verzi.

Porce: cca 6 plechů

Ingredience

  • 250 g celozrnné pšeničné mouky
  • 250 g špaldové mouky
  • 300 g másla / kvalitního rostlinného margarínu
  • 100 g ječného sladového sirupu
  • 100 g špaldového sirupu
  • 150 g namletých vlašských ořechů
  • 1 vyškrabaný vanilkový lusk
  • 2 žloutky
  • 80 g hořké čokolády (min 60%)

 

Postup

Žloutky vyšlehejte v míse s ječným a špaldovým sirupem a poté přidejte prosáté mouky. Vanilkový lusk rozkrojte a vnitřek seškrábněte do těsta. Přidejte namleté vlašské ořechy a změklé máslo (margarín). Těsto důkladně vypracujte do kompaktní hmoty a nechte minimálně 3 hodiny odpočinout. Poté vyválejte tenké hady o průměru asi 1-1,5 cm a tvarujte rohlíčky, jak jste zvyklí. Pečte cca 13–15 min při 180 °C (dle typu trouby). Zchladlé rohlíčky namáčejte růžky do rozehřáté hořké čokolády a nechte na prkénku ztuhnout.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket