Porce: cca 0,5 kg
Doba přípravy: 20 min + uležení
Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.
Ingredience
- 2 pěkné, ideálně domácí okurky hadovky
- 300 g řeckého jogurtu (10 % tuku)
- 3 stroužky českého česneku
- kávová lžička soli
- hrst čerstvého nebo sušeného kopru
- olivový olej
Postup
- Okurky očistěte od slupky a nastrouhejte je na struhadle. Přendejte je do cedníku a důkladně z nich vymačkejte přebytečnou tekutinu. Z té si ideálně vytvořte okurkovou limonádu, byla by ji škoda. :)
- Okurku vložte do mísy, přidejte řecký jogurt, 3 prolisované stroužky česneku, kopr dle chuti a lžíci olivového oleje, který tzatziky krásně zjemní. Na závěr přidejte zhruba 2-3 g soli.
- Vše důkladně promíchejte a nechte minimálně 2 hodiny odležet v ledničce. Poté podávejte.