Tzatziki

20. 06. 2018


Tzatziky k létu prostě patří. Doplní kdejaký stůl, plný dobrého jídla. Na první pohled velmi jednoduchý pokrm, nicméně i chuť a konzistenci tzatziků se musí tzv. vychytat. Zde je osvědčený recept.

Porce: cca 0,5 kg

Doba přípravy: 20 min + uležení

Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.

Ingredience

  • 2 pěkné, ideálně domácí okurky hadovky
  • 300 g řeckého jogurtu (10 % tuku)
  • 3 stroužky českého česneku
  • kávová lžička soli
  • hrst čerstvého nebo sušeného kopru
  • olivový olej

Postup

  1. Okurky očistěte od slupky a nastrouhejte je na struhadle. Přendejte je do cedníku a důkladně z nich vymačkejte přebytečnou tekutinu. Z té si ideálně vytvořte okurkovou limonádu, byla by ji škoda. :)
  2. Okurku vložte do mísy, přidejte řecký jogurt, 3 prolisované stroužky česneku, kopr dle chuti a lžíci olivového oleje, který tzatziky krásně zjemní. Na závěr přidejte zhruba 2-3 g soli.
  3. Vše důkladně promíchejte a nechte minimálně 2 hodiny odležet v ledničce. Poté podávejte.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket