Porce: 4 porce
Doba přípravy: 25 min
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.
Ingredience
- 3 zralé kaki
- 50 g BIO strouhaného kokosu
- 1 vrchovatá lžíce škrobu
- 200–250 ml sójového nebo mandlového mléka
- 3 lžíce medu nebo sirupu (javorového, špaldového...)
- 1 vrchovatá lžička perníkového koření (lze koupit ve zdravé výživě i v běžném obchodu)
Postup
- Zralé kaki oloupejte, nakrájejte do mísy na kousky a rozmačkejte vidličkou na hrubší pyré.
- Připravte si kastrůlek, vlijte do něj sójové mléko a přidejte 1 lžíci škrobu. Důkladně promíchejte a pomalu zahřívejte. Když začne pudink lehce houstnout, přidejte med nebo sirup a perníkové koření. Vše důkladně míchejte a dále zahřívejte.
- Po pár minutách přidejte rozmačkané kaki a strouhaný kokos a podle konzistence ještě přilijte trochu mléka. Ještě tak 3–5 min společně míchejte a nechte houstnout.
- Pudink nalijte do pohárků, posypte špetkou perníkového koření a podávejte.