Recepty 02. 12. 2017 PDF Tisk

Teplý vánoční pudink

Většinu času necháváme pudink ztuhnout a vychladit, tento se ale podává ještě teplý. Nepříliš tradiční kombinace perníkového koření a ovoce kaki je chuťově sladěnou dvojicí, která zahřeje a potěší vaše chuťové buňky.

Teplý vánoční pudink

Porce: 4 porce

Doba přípravy: 25 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

Ingredience

  • 3 zralé kaki
  • 50 g BIO strouhaného kokosu
  • 1 vrchovatá lžíce škrobu
  • 200–250 ml sójového nebo mandlového mléka
  • 3 lžíce medu nebo sirupu (javorového, špaldového...)
  • 1 vrchovatá lžička perníkového koření (lze koupit ve zdravé výživě i v běžném obchodu)

Postup

  1. Zralé kaki oloupejte, nakrájejte do mísy na kousky a rozmačkejte vidličkou na hrubší pyré.
  2. Připravte si kastrůlek, vlijte do něj sójové mléko a přidejte 1 lžíci škrobu. Důkladně promíchejte a pomalu zahřívejte. Když začne pudink lehce houstnout, přidejte med nebo sirup a perníkové koření. Vše důkladně míchejte a dále zahřívejte.
  3. Po pár minutách přidejte rozmačkané kaki a strouhaný kokos a podle konzistence ještě přilijte trochu mléka. Ještě tak 3–5 min společně míchejte a nechte houstnout.
  4. Pudink nalijte do pohárků, posypte špetkou perníkového koření a podávejte.

 

Objednat předplatné