Porce: 4
Doba přípravy: 30 min
Označení: Vhodné pro vegetariány i vegany.
Ingredience
- 500 ml zeleninového vývaru (stačí z 1 kostky BIO bujónu)
- 2 plechovky krájených rajčat
- 8 cherry rajčat
- 2 lžíce rajského protlaku
- 3 ks sušených rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce polenty a 1 lžíce mandlové mouky na zahuštění
- himalájská sůl
- mletý pepř
Postup
- Na olivovém oleji nejprve v hrnci orestujte pokrájenou cibulku. Poté přidejte česnek a rozpůlená cherry rajčátky spolu s pokrájenými sušenými rajčaty. Restujte alespoň 3-5 min.
- Poté přidejte rajčata z plechovky a rajský protlak. Vše důkladně zamíchejte, osolte a opepřete.
- Nyní přilijte buď již hotový vývar, nebo nejprve horkou vodu a poté kostku bujónu. Přiveďte polévku k varu a nechte na mírném plameni probublat alespoň 10 minut.
- Odstavte z tepla, nechte maličko uklidnit a poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
- Přidejte trochu polenty a mandlové mouky k zahuštění a ještě mírně prohřejte. Dosolte podle chuti a poté podávejte. Ozdobit můžete polévku listy bazalky.