Recepty 04. 01. 2017 PDF Tisk

Sytá rajčatová polévka

Po Vánocích jistě uvítáte něco lehkého, ale přesto teplého a výživného. Dost bylo cukroví a těžkých jídel, připravte si horkou polévku, díky které vás návaly sněhu nerozhází :)

Sytá rajčatová polévka

Porce: 4

Doba přípravy: 30 min

Označení: Vhodné pro vegetariány i vegany.

 

Ingredience

  • 500 ml zeleninového vývaru (stačí z 1 kostky BIO bujónu)
  • 2 plechovky krájených rajčat
  • 8 cherry rajčat
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 3 ks sušených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce polenty a 1 lžíce mandlové mouky na zahuštění
  • himalájská sůl
  • mletý pepř

 

Postup

  1. Na olivovém oleji nejprve v hrnci orestujte pokrájenou cibulku. Poté přidejte česnek a rozpůlená cherry rajčátky spolu s pokrájenými sušenými rajčaty. Restujte alespoň 3-5 min.
  2. Poté přidejte rajčata z plechovky a rajský protlak. Vše důkladně zamíchejte, osolte a opepřete.
  3. Nyní přilijte buď již hotový vývar, nebo nejprve horkou vodu a poté kostku bujónu. Přiveďte polévku k varu a nechte na mírném plameni probublat alespoň 10 minut.
  4. Odstavte z tepla, nechte maličko uklidnit a poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
  5. Přidejte trochu polenty a mandlové mouky k zahuštění a ještě mírně prohřejte. Dosolte podle chuti a poté podávejte. Ozdobit můžete polévku listy bazalky.

 

Objednat předplatné