Svěží zeleninový salát s grapefruitem

11. 05. 2016


Jaro vybízí k přípravě lehkých a svěžích salátů - vyzkoušejte netradiční kombinace zeleniny a ovoce!

Zralé grapefruity, jak všichni víme, jsou mimo jiné bohaté na vitamín C a antioxidanty. Již méně se však ví, že některé bioaktivní látky v nich obsažené mají vliv na metabolismus léčiv - při společném podání mohou grapefruity výrazně ovlivnit rozklad některých léků a tím tak zmnohonásobit jejich vliv na náš organismus. Jejich konzumace je pro tělo velkým přínosem, dávejte si však pozor na kontraindikace.

 

Porce: 4

Příprava: 20 min

Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 120 g čerstvého baby špenátu (jedno balení)
  • 1 grapefruit - vyloupaná pokrájená dužina
  • 16 ks pokrájených vlašských ořechů
  • 120 g sýru FETA
  • 1 zralé avokádo
  • 1/2 červené cibule

 

na zálivku

  • 60 ml grapefruitového džusu nebo šťávy
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • lžička hořčice
  • sůl, pepř

 

Postup

  1. Baby špenát omyjte, osušte papírovou utěrkou a vložte do větší mísy. Přidejte pokrájené vlašské ořechy, na kostičky nakrájenou fetu, pokrájené avokádo, půlměsíčky červené cibule a nakonec kousky grapefruitu. Vše lehce promíchejte a rozdělte na 4 talíře.
  2. V menší misce vyšlehejte zálivku - šťávu, olej, lžičku hořčice, špetku soli a pepře. Rovnoměrně jí polijte jednotlivé porce salátu a podávejte.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket