Švestkový crumble

21. 10. 2015


O švestkách se říká, že jsou dobré na nervy. Pokud si z nich uděláte tento báječný (a návykový!) švestkový crumble, všechny chmury budou v minutě zažehnány :)

Porce: 4

Příprava: 45 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

 

Ingredience (střední zapékací mísu)

  • 0,5 kg švestek
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • máslo na vymazání
  • 2 lžíce rumu (nemusí být)

 

na drobenku

  • 150 g špaldové mouky
  • 75 g másla
  • 75 g třtinového cukru
  • 1 žloutek

 

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a zapékací mísu vymažte máslem.
  2. Švestky vypeckujte a nakrájejte na menší kousky. Poté je promíchejte s cukrem a rumem a rozprostřete je na dno zapékací mísy.
  3. V hlubší míse si připravte drobenku: smíchejte mouku, máslo, cukr a žloutek a prsty propracujte. Drobenku rovnoměrně navrstvěte na švestky.
  4. Pečte zhruba 30 min a poté podávejte, ještě teplé...

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket