Svačiny pro děti - sušená jablíčka se skořicí

14. 09. 2016


Připravte pro děti na svačinu domácí křížaly a provoňte si celý byt skořicí, hřebíčkem a muškátovým oříškem...Podzim klepe na dveře, i když venku to tak (díkbohu!) nevypadá :)

Porce: 4

Doba přípravy: 2 hod 10 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

Ingredience

  • 2 jablka
  • lžíce mleté skořice
  • lžička mletého muškátového oříšku
  • lžička mletého hřebíčku

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 100 °C. Připravte si 2 plechy a každý vyložte pečicím papírem. Jablka umyjte a vykrajovátkem je zbavte jadřinců. Buď na struhadle nebo jen nožem je nakrájejte na 3 mm tenké plátky. Jeden vedle druhého je pokládejte na pečicí papír.
  2. Smíchejte si skořici, muškátový oříšek a mletý hřebíček. Směs koření dejte nejlépe do malé cukřenky, ze které se vám budou plátky jablek dobře kořenit. Plech dejte do trouby sušte zhruba hodinu. Poté plátky otočte, okořeňte a opět hodinu sušte (koření nemusíte spotřebovat celé).
  3. Jablíčka nechte dobře vychladnout a skladujte je ve skleněné nebo plastové nádobě.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket