Svačiny pro děti - sušená jablíčka se skořicí

14. 09. 2016


Připravte pro děti na svačinu domácí křížaly a provoňte si celý byt skořicí, hřebíčkem a muškátovým oříškem...Podzim klepe na dveře, i když venku to tak (díkbohu!) nevypadá :)

Porce: 4

Doba přípravy: 10 min + 2 hodiny pečení

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 2 jablka
  • lžíce mleté skořice
  • lžička mletého muškátového oříšku
  • lžička mletého hřebíčku

 

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 110 °C. Připravte si 2 plechy a každý vyložte pečícím papírem. Jablka umyjte a vykrajovátkem ke zbavte jadřinců. Buď na struhadle (pohodlnější a rychlejší) nebo jen nožem je nakrájejte na tenké plátky 3 mm tlusté. Kolečka jedno vedle druhého pokládejte na pečící papír.
  2. Smíchejte si skořici, muškátový oříšek a mletý hřebíček. Směs koření dejte nejlépe co malé cukřenky, ze které se vám budou plátky jablek dobře kořenit. Plátky jablek posypte a pečte zhruba hodinu. Poté plátky otočte, znova okořeňte a opět hodinu sušte (koření nemusíte spotřebovat celé).
  3. Křížaly nechte dobře vychladnout a skladujte je ve skleněné nebo plastové misce.

          Spotřebujte do 5 dnů.

 


Jóga Dnes Konference
Mala Collective
Energy Studio jd
JógaMarket