Špendlíkový crumble s kaštanovou moukou

17. 08. 2016


Tento recept určitě není pro ty, kdo mají rádi standardní chutě typu mouka-cukr-ovoce. Je ale určitě pro ty, kdo mají rádi lehčí, méně sladká jídla s celozrnnou až oříškovou chutí. Půlka srpna je ten pravý čas pro špendlíky! Stačí vyrazit za město či ves...

Porce: 2 (menší skleněná miska)

Příprava: 55 min

Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 250 g vypeckovaných špendlíků
  • 50 g pohankové mouky
  • 25 g kaštanové mouky
  • 35 g kokosového cukru + 20 g cukru k ovoci
  • 35 g másla + 5 g na vymazání formy

 

Postup

  1. Skleněnou misku vymažte máslem a vložte do ní vypeckované špendlíky, smíchejte je rukou s 20 g cukru a lehce je upěchujte.
  2. V misce utřete drobenku - smíchejte pohankovou mouku, kaštanovou mouku, změklé máslo a větší část cukru. Špendlíky drobenkou rovnoměrně zasypte.
  3. Pečte 45 min v předem předehřáté troubě na 160 °C. Paradoxně je crumble mnohem lepší vychlazený z lednice druhý den :)

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket