Špenátová polévka
Porce: 2 porce
Doba přípravy: 40 min
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany.
Ingredience
- 2 balení špenátových listů (cca 2 x 120 g)
- 1 mrkev
- 1 velká nebo 2 střední brambory
- 1 kostka BIO zeleninového bujónu
- 1/2 cibule nakrájené na jemno
- 1 stroužek česneku
- citrónová šťáva
- olivový olej
- koření: kurkuma, koriandr, sušený zázvor, kmín, sůl, pepř
Postup
- Připravte si střední hrnec, přidejte trochu olivového oleje (tak 2 lžíce) a nakrájenou cibulku. K cibulce prolisujte česnek a přidejte od každého koření špetku. Jemně promíchejte a nechte pár minutu-dvě propojit.
- Mezitím si oloupejte mrkve a bramboru, pokrájejte na menší kousky a přidejte do pánve. Vše promíchejte a chvíli restujte.
- Důkladně omyjte špenátové listy a postupně je přidejte k zelenině.
- Nyní do hrnce přilijte 600 ml horké vody a přidejte kostku zeleninového bujónu. Polévku takto vařte za občasného míchání dokud zelenina nezměkne, zhruba 20 minut.
- Na závěr polévku zmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému. přidejte pár kapek citrónové šťávy, dosolte dle chuti a servírujte.
- autor: Michaela Bebová
- www.biochemicka.cz
- zdroj fotky: Shutterstock.com