Špaldová štola

02. 12. 2016


Jemná a vláčná štola, plná kvalitních oříšků a sušeného ovoce bude to pravé a doslova ořechové pro vaše adventní, nedělní snídaně.

Porce: 1 štola

Doba přípravy: 1 hodina 20 minut

Označení: Vhodné pro vegetariány.

 

Ingredience

  • 500 g špaldové mouky
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 2 čerstvá vejce
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 100 g másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 50 g nesířených rozinek
  • 50 g nesířených sušených meruněk
  • 50 g domácích vlašáků
  • 50 g oloupaných mandlí
  • třtinový cukr moučka na posypání

 

Postup

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a pokrájejte si nadrobno všechny ořechy a sušené ovoce.
  2. Připravte si mísu, utřete v ní změklé máslo s cukrem, poté přidejte vejce a vmíchejte tvaroh. Ke směsi poté prosejte mouku s kypřícím práškem a na závěr přidejte pokrájené ořechy a sušené ovoce. Vše důkladně promíchejte a na závěr rukama vytvarujte podlouhlý bochánek.
  3. Štolu dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte zhruba hodinu (ke konci píchněte špejlí pro kontrolu). V průběhu pečení můžete štolu 2-3x potřít máslem, aby vznikla chutnější "kůrka".
  4. Po vychladnutí štolu lehce pocukrujte buď obyčejným moučkovým cukrem a nebo rozmixovaným třtinovým cukrem do moučky.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket