Špaldoto s liškami

11. 09. 2019


I tento týden pokračujeme v houbové krasojízdě! Tradiční obilovina špalda si s houbami skvěle rozumí a díky nízkému glykemickému indexu vás tento pokrm opravdu zasytí...

Porce: 2

Doba přípravy: 1 hod 15 min + namočení přes noc

Označení: vegetariánské 

Ingredience

  • 150 g špaldových zrn
  • 150 g očištěných a omytých lišek
  • 2 lžíce ghí
  • 1 menší cibule
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 2 vrchovaté lžíce sojanézy
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu na ozdobu

Postup

  1. Večer předem dejte špaldu do hrnce, zalijte ji vodou a nechte takto do druhého dne namočenou.
  2. Druhý den ji zalijte vývarem a na mírném plamenu vařte do měkka. Do 45 min byste měli mít špaldu měkkou. Zbytek vývaru není na škodu.
  3. V pánvi na lžíci ghí osmahněte cibuli. Poté přidejte lišky, osolte a duste zhruba 15 min.
  4. K liškám přidejte uvařenou špaldu (případně i zbylý vývar), vše promíchejte a zhruba po 5 minutách přidejte sojanézu smíchanou s lahůdkovým droždím. Už jen stáhněte z plamenu a míchejte do krémové konzistence. Podle chuti dosolte a opepřete.
  5. Špaldoto posypte parmazánem a servírujte.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket