Porce: 2
Doba přípravy: 20 min
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- 200 g špaget (případně jiných těstovin)
- 1 malé nebo 1/2 většího avokáda
- 1 stroužek česneku
- dýňový olej
- 40 g nastrouhaného parmazánu
- sůl a pepř
- čerstvé listy bazalky na ozdobu
Postup
- Nejprve dejte vařit špagety do osolené vody, dle návodu do al dente.
- Do food processoru nebo mixéru si vydlabejte dužinu z avokáda, přidejte stroužek česneku, 2 lžíce dýňového oleje, parmazán a na závěr zhruba 50 ml horké vody z těstovin. Vše zmixujte do hladka a v případě potřeby ještě přidejte olej nebo horkou vodu.
- Hotové špagety slijte a vraťte do hrnce, přidejte k nim avokádovou omáčku, opepřete a důkladně promíchejte. Podle chuti ještě dosolte a podávejte ozdobené bazalkovými listy.