Špagety s avokádovou omáčkou

30. 05. 2018


Těstoviny jsou vždy vděčným obědem či večeří. Vyzkoušejte k nim tuto rychlou, avokádovou omáčku a máte zdravé, lehké a výživné jídlo.

Porce: 2

Doba přípravy: 20 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 200 g špaget (případně jiných těstovin)
  • 1 malé nebo 1/2 většího avokáda
  • 1 stroužek česneku
  • dýňový olej
  • 40 g nastrouhaného parmazánu
  • sůl a pepř
  • čerstvé listy bazalky na ozdobu

Postup

  1. Nejprve dejte vařit špagety do osolené vody, dle návodu do al dente.
  2. Do food processoru nebo mixéru si vydlabejte dužinu z avokáda, přidejte stroužek česneku, 2 lžíce dýňového oleje, parmazán a na závěr zhruba 50 ml horké vody z těstovin. Vše zmixujte do hladka a v případě potřeby ještě přidejte olej nebo horkou vodu.
  3. Hotové špagety slijte a vraťte do hrnce, přidejte k nim avokádovou omáčku, opepřete a důkladně promíchejte. Podle chuti ještě dosolte a podávejte ozdobené bazalkovými listy.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket