Snídaňová kaše z quinoy

14. 10. 2015


Ovesná, špaldová, jáhlová, kukuřičná, pohanková...kaší je spousty! Zkuste si ale tentokrát vyhrát a připravte si ji z quinoy. Její přirozeně oříšková chuť kaši chuťově skvěle doplní.

 

Porce: 2

Příprava: 30 min

Označení: Vhodné pro vegetariány, vegany a celiaky.

 

Ingredience

  • 100 g quinoy
  • 1 vrchovatá lžička skořice
  • 1 hrneček mandlového mléka
  • voda
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce medu
  • hrst oříšků dle chuti
  • (ovoce dle chuti)

 

Postup

  1. Quinou nejprve spařte horkou vodou. Zalijte ji v rendlíku vařící vodou, promíchejte, nechte asi minutu stát a poté slijte.
  2. K slité quinoe přidejte mandlové mléko a ještě tak půl hrnečku vody. Přidejte skořici, cukr a vanilkový extrakt. Nechte vařit na mírném plameni za občasného míchání asi 20 min. V případě potřeby doplňte vodu a ke konci už raději míchejte stále, aby se kaše nepřichytila.
  3. Kaši podávejte tzv. "přelitou" do misky, ochucenou medem a posypanou oříšky... a nebo ozdobte ovocem dle chuti.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket