Recepty 30. 05. 2014 PDF Tisk

Skladba jídelníčku pro 5 dnů

Nechte se inspirovat 5 denním jídelníčkem pro odlehčení a zkuste přemýšlet o tom, co jíte!  

Skladba jídelníčku pro 5 dnů

Užijte si víkend a připravte se na pracovní týden, abyste z jídla získali energii.

1. den

snídaně: 2 žitné chlebíčky s tvarohovou pomazánkou (tvaroh, strouhaná mrkev, lžíce konopného oleje, pepř, sůl)

svačina: banán a polévková lžíce mandlí

oběd: zeleninové špaldoto (balení si rozdělte na 2 porce), ¼ brokolice v páře, posypané parmezánem – dá se vzít do krabičky jako salát do práce

svačina: bílý jogurt (Hollandia nebo Jihočeský), lžička slunečnicových semínek, špetka skořice, lžička pšeničných klíčků, jablko

večeře: krůtí steak na rozmarýnu, trhaný salát s dýňovým olejem a strouhanou mrkví

 

2. den

snídaně: dva krajíčky žitného chleba zbytek pomazánky

svačina: pomeranč

oběd: zbytek zeleninového špaldota

svačina: mrkvový salát s ananasem

večeře: filet z lososa, salát z polníčku, rajčat, strouhané mrkve, olivový olej, bylinky

 

3. den

snídaně: domácí müsli – 4 lžíce, bílý jogurt

svačina: jablko

oběd: celozrnná bageta s cottegem a zeleninou

svačina: zbytek mrkvového salátu s ananasem

večeře: polévka z červené čočky a brambor

 

4. den

snídaně: domácí müsli, bílý jogurt, pomeranč

svačina: knäkebrot s cizrnovou pomazánkou

oběd: celozrnný kuskus se zeleninou (jako salát) a mozzarellou

svačina: banán

večeře: kuřecí nudličky s bazalkovým pestem a rajčátky, pyré se zeleného hrášku (můžete použít mražený, podusit na olivovém oleji, rozmixovat a přidat sušená rajčátka, špetku pepře, soli) – stejně tak se připraví dýňové pyré v dalších částech jídelníčku

 

5. den

snídaně: 2 krajíčky žitného chleba se zbytkem cizrnové pomazánky

svačina: banán a hrstička mandlí

oběd: přírodní kuřecí plátek dušený na mrkvi, 2 kopečky celozrnné rýže

svačina: bílý jogurt

večeře: grilovaná podzimní zelenina s parmezánem (dýně, červená řepa, česnek, červená cibule, olivový olej, oregano, kurkuma – pečeme 20 minut a na posledních 5 minut pečení přidáme parmezán)

 

Jana Altnerová

výživová poradkyně

zdroj fotky: Samphotostock.cz 

 

Objednat předplatné