Recepty 08. 12. 2017 PDF Tisk

Silvestrovské pohoštění: Veganské nachos

Klasické mexické nachos s rozpečeným cheddarem jsou vděčným pohoštěním na večírky či oslavy. Pokud se vyhýbáte lepku a živočišným výrobkům, máme tady pro vás neméně chutnou alternativu.

Silvestrovské pohoštění: Veganské nachos

Porce: 4 porce

Doba přípravy: 25 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

Ingredience

  • 2 balení bezlepkových tortilla chipsů
  • 1 chilli paprička
  • 1 jarní cibulka

veganský sýr

  • 100 g kešu ořechů
  • 4 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 kávová lžička himálajské soli

Postup

  1. Nejprve si připravte veganský parmazán. Do mixéru vložte kešu ořechy, přidejte lahůdkové droždí a sůl. Mixujte až do konzistence písku.
  2. Předehřejte si troubu na 180 °C. Plech si vyložte pečicím papírem a vysypte na něj tortillové chipsy, které rovnoměrně rozprostřete. Chilli papričku pokrájejte nadrobno a posypte jí chipsy. Nyní vše zasypte veganským sýrem a nechte 10 min zapéci.
  3. Hotové nachos posypte nadrobno pokrájenou jarní cibulkou a podávejte.

 

Objednat předplatné