Silvestrovské chuťovky - olivová tapenáda

29. 12. 2014


Silvestrovské veselí může být spojené se zdravými a chutnými dobrůtkami a tak....nechte se inspirovat. 

Pokud chystáte večírek, vždy se hodí, když je pár receptů rychlých a snadných. Olivová tapenáda je nejen zdravou pochoutkou ale také univerzální - namažte ji na celozrnný kváskový chléb, kvalitní krekry, semínkové chipsy, ochuťte jí salát, nebo nechte jen tak v mističce. Samozřejmě, že si ji můžete koupit v obchodě. Při otázce, zdali je domácí, však stále zní lépe: „ANO, je!“.

 

Ingredience

  • 200 g vypeckovaných černých oliv nebo Kalamata oliv
  • 5 kuliček kapary
  • 1 stroužek česneku
  • 5 sušených rajčat naložených v oleji
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • pepř

 

Postup

Postup je velmi jednoduchý - vše lehce pokrájejte, nasypte do mixéru a mixujte do vytvoření hladké konzistence. Vzniklou tapenádu nechte nejprve 2 hodiny odležet v ledničce a poté ji použijte dle potřeby.

 

  • autor: Mgr. Michaela Bebová
  • www.biochemicka.cz
  • zdroj fotky: Samphotostock.cz 

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket