Porce: 1 miska na prostřený silvestrovský stůl
Příprava: 10 min
Označení: Samotný pokrm je bezlepkový.
Ingredience
- plechovka bílých "máslových" fazolí (např. Ellebi - cca 250 g tuhého podílu)
- sušená rajčata naložená v olivovém oleji - cca 8 ks
- 4 sardinkové filety v oleji
- citrónová šťáva
- sušená snítka rozmarýnu
- lžíce extra panenského olivového oleje
- sůl a pepř
Postup
- Fazole vysypte z plechovky do cedníku, důkladně je propláchněte od nálevu a poté je přendejte do mísy. Nahrubo je rozmačkejte šťouchadlem na brambory.
- Sušená rajčata - cca 8 ks - pokrájejte na menší kousky a přidejte k fazolím. To samé proveďte se sardinkami. Vše zakápněte trochou citrónové šťávy, přidejte snítku rozmarýnu, lžící olivového oleje a čerstvě mletý pepř. Znovu vše promíchejte a podle potřeby dosolte.
- Podávejte jako dip v misce nebo již namazané na čerstvém křupavém pečivu.
Průměrné nutriční hodnoty na celý dip
- Energie: 547 kcal/ 2297 kJ
- Sacharidy: 48 g
- Bílkoviny: 28 g
- Tuky: 27 g