Silvestrovské chuťovky: Dip z bílých máslových fazolí

07. 12. 2015


Dipy frčí. Můžete je jen tak nechat v misce a každý si pak dle libosti může nabírat zeleninou, pečivem či krekry. Zkuste tento luštěninový dip z bílých fazolí. Doporučuji ho podávat s olivovou ciabattou.

Porce: 1 miska na prostřený silvestrovský stůl

Příprava: 10 min

Označení: Samotný pokrm je bezlepkový.

 

Ingredience

  • plechovka bílých "máslových" fazolí (např. Ellebi - cca 250 g tuhého podílu)
  • sušená rajčata naložená v olivovém oleji - cca 8 ks
  • 4 sardinkové filety v oleji
  • citrónová šťáva
  • sušená snítka rozmarýnu
  • lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl a pepř

 

Postup

  1. Fazole vysypte z plechovky do cedníku, důkladně je propláchněte od nálevu a poté je přendejte do mísy. Nahrubo je rozmačkejte šťouchadlem na brambory.
  2. Sušená rajčata - cca 8 ks - pokrájejte na menší kousky a přidejte k fazolím. To samé proveďte se sardinkami. Vše zakápněte trochou citrónové šťávy, přidejte snítku rozmarýnu, lžící olivového oleje a čerstvě mletý pepř. Znovu vše promíchejte a podle potřeby dosolte.
  3. Podávejte jako dip v misce nebo již namazané na čerstvém křupavém pečivu.

 

Průměrné nutriční hodnoty na celý dip

  • Energie: 547 kcal/ 2297 kJ
  • Sacharidy: 48 g
  • Bílkoviny: 28 g
  • Tuky: 27 g

 


Jóga Dnes Konference
Mala Collective
Energy Studio jd
JógaMarket