Recepty 23. 03. 2022 PDF Tisk

Salát z růžičkové kapusty

Růžičková kapusta patří mezi oblíbenou jarní zeleninu. Proto pro vás máme svěží lehký salát, kterým můžete doplnit hlavní jídlo nebo si ho dopřát jako lehčí večeři.

Salát z růžičkové kapusty

Porce: 2
Doba přípravy: 10 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové 

Ingredience

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 60 g opražených ořechů
  • 3 lžíce sýra pecorino
  • kůra z 1 bio citronu
  • šťáva z poloviny citronu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Kapustu nakrájejte na nudličky a dejte do misky.
  2. Přidejte opražené ořechy, sýr pecorino a promíchejte.
  3. Pokapejte citronovou šťávou, přidejte kůru z citronu, osolte, opepřete.
  4. Přilejte olej a vše důkladně promíchejte. Před podáváním nechte salát alespoň 20 minut proležet.

Objednat předplatné