Salát se skořicovou zálivkou

05. 04. 2017


Pokud máte rádi spojení zeleniny a sladké chuti ovoce, tenhle salát vám bude jistě chutnat. Polníček má jemnou oříškovou chuť a vyčnívá svým vysokým obsahem hořčíku a vitamínu C. 

Porce: 2

Příprava: 30 min

Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.

Ingredience

  • 1 jablko
  • 5 ředkviček
  • 2 větší hrsti polníčku
  • 80 g hlávkového salátu
  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • 40 g nesířených rozinek
  • 40 g vlašských ořechů 

na zálivku

  • 4 lžíce olivového oleje
  • citrónová šťáva
  • 1/2 lžičky skořice
  • lžička medu

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200 °C a pokud máte grill, zapněte ho. Z alobalu si připravte malé košíčky a do každého vložte kus čerstvého kozího sýra. Když je trouba připravená, vložte sýr do trouby a nechte zhruba 5-10 min grilovat.
  2. Mezitím si připravte salát. Salátové listy a polníček omyjte a usušte, jablko pokrájejte na měsíčky, ředkvičky očistěte a také pokrájejte na menší kousky.
  3. Nyní si připravte zálivku: vyšlehejte olivový olej, citrónovou šťávu, skořici a med do kompaktní konzistence. Pokud máte rádi více zálivky, klidně ještě olivový olej přidejte.
  4. Nyní vše postupně servírujte na talíř. Začněte nejprve salátem a polníčkem, poté přidejte kousky ředkviček, rovnoměrně rozvrstvěte kousky jablek, posypte rozinkami a vlašskými ořechy. Vše na závěr přelijte zálivkou a doprostřed položte ještě teplý kozí sýr.

 

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket