Porce: 2
Příprava: 30 min
Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.
Ingredience
- 1 jablko
- 5 ředkviček
- 2 větší hrsti polníčku
- 80 g hlávkového salátu
- 100 g čerstvého kozího sýra
- 40 g nesířených rozinek
- 40 g vlašských ořechů
na zálivku
- 4 lžíce olivového oleje
- citrónová šťáva
- 1/2 lžičky skořice
- lžička medu
Postup
- Předehřejte si troubu na 200 °C a pokud máte grill, zapněte ho. Z alobalu si připravte malé košíčky a do každého vložte kus čerstvého kozího sýra. Když je trouba připravená, vložte sýr do trouby a nechte zhruba 5-10 min grilovat.
- Mezitím si připravte salát. Salátové listy a polníček omyjte a usušte, jablko pokrájejte na měsíčky, ředkvičky očistěte a také pokrájejte na menší kousky.
- Nyní si připravte zálivku: vyšlehejte olivový olej, citrónovou šťávu, skořici a med do kompaktní konzistence. Pokud máte rádi více zálivky, klidně ještě olivový olej přidejte.
- Nyní vše postupně servírujte na talíř. Začněte nejprve salátem a polníčkem, poté přidejte kousky ředkviček, rovnoměrně rozvrstvěte kousky jablek, posypte rozinkami a vlašskými ořechy. Vše na závěr přelijte zálivkou a doprostřed položte ještě teplý kozí sýr.