Salát s ředkvičkami

17. 05. 2017


Pokud rádi nakupujete českou sezónní zeleninu, sáhněte po ředkvičkách, které jsou k dostání na trzích i v obchodech. Díky svým hořčičným olejům a silicím působí proti plísním a bakteriím, jsou plné vlákniny a obsahují i vitamín C.

Porce: 2

Doba přípravy: 20 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 1 svazek ředkviček
  • 200 g uvařené červené quinoy v zeleninovém vývaru
  • 1/2 granátového jablka
  • 100 g listového salátu
  • hrst zelených fazolek

na zálivku

  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř 

Postup

  1. Nejprve si připravte zálivku – v misce důkladně promíchejte olivový olej, citrónovou šťávu, špetku soli a pepře.
  2. Nyní si omyjte salátové listy, očistěte ředkvičky a nakrájejte si je na tenká kolečka. Z granátového jablka si vydlabejte zrníčka (to možná bude chvíli trvat a bude vás to stát pár stříkanců v kuchyni..:).
  3. Teď už můžete servírovat. Na talíř vždy rozprostřete salát, rovnoměrně rozprostřete plátky ředkviček, fazolky, uvařenou quinou a nakonec zrníčka granátového jablka. Vše zalijte připravenou zálivkou a servírujte.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket