Salát Coleslaw z červeného zelí

06. 02. 2019


Do klasického Coleslawu patří bílé zelí a majonéza. My vám přinášíme alternativu o něco lehčí, ale stejně dobrou. Červené zelí má výraznější chuť, a tak ho nezahanbí ani zakysaná smetana. Zkuste ho, dokud je ještě zelí všude dost.

Porce: 6

Doba přípravy: 20 min + uležení do druhého dne

Označení: vegetariánské, bezlepkové

Ingredience

  • půl hlávky červeného zelí
  • 2 střední mrkve
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžička kremžské hořčice
  • 3 lžíce vinného octa
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 3 lžíce slunečnicového nebo řepkového oleje

Postup

  1. Půlku hlávky červeného zelí očistěte a nakrouhejte na struhadle, případně pomocí food processoru, což je rychlejší. Mrkve očistěte a také nakrouhejte nadrobno. Zeleninu v míse promíchejte se lžičkou mořské soli a nechte stát.
  2. V misce vymíchejte zakysanou smetanou s olejem, přidejte hořčici, vinný ocet a třtinový cukr.
  3. Směs přidejte k zelenině, vše důkladně promíchejte a dejte do lednice odležet přes noc nebo alespoň na 8 hodin. Poté podávejte dle chuti.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket