Porce: 6 porcí
Doba přípravy: 75 min
Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.
Ingredience (čtvercová forma)
- 350 g vypeckovaných meruněk, pokrájených na půlky/čtvrtky
- 50 g goji (kustovnice)
- 200 g kulatozrnné rýže
- 500 ml sójového mléka s vanilkovou příchutí
- špetka soli
- 60 g másla
- 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 1 lžička skořice
- 4 lžíce javorového sirupu
Postup
- Rýži propláchněte ve studené vodě, poté přilijte sójové mléko, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Vařte na mírném plameni až do uvaření zhruba 20-25 min. V případě potřeby mléko ještě dolijte. Rýži si přendejte do větší mísy a nechte lehce vychladnout. Goji nasypte do misky a zalijte vlažnou vodou, aby trochu změkla.
- V misce utřete změklé máslo se žloutky a javorovým sirupem. Směs vmíchejte do uvařené rýže. Na závěr vyšlehejte ze zbylých bílků v čisté misce tuhý sníh.
- Poté si vymažte zapékací mísu kouskem másla. Do mísy přendejte rýžovou směs a rovnoměrně ji rozprostřete, poté do ní vmáčkávejte kousky meruněk a posypte okapanou goji. Vše posypte skořicí a na závěr lehce lžící vmíchejte sníh z bílků (není potřeba důkladně promíchávat, sněhu může být někde více, někde méně).
- Pečte v předem předehřáté troubě zhruba 35-40 min na 180 °C.