Rebarborový crumble

14. 06. 2017


Jen dva měsíce máme na to, abychom si užili rebarbory v její nejlepší sezónní kvalitě. Během července a srpna už řapíky obsahují vysoké množství kyseliny šťavelové a rebarbora není tak křehká a šťavnatá. Pečte koláče a crumbly nebo zavařujte – pak si tuhle pochoutku můžete vychutnávat celý rok.

Porce: 4

Příprava: 45 min

Označení: Vhodné pro vegetariány. 

Ingredience (střední zapékací mísa)

  • 0,5 kg rebarborových řapíků
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • máslo na vymazání

na drobenku

  • 150 g mouky - použijte 50 g pohankové, 50 g špaldové a jeden díl nahraďte jemnými ovesnými vločkami (50 g)
  • 75 g kvalitního čerstvého másla
  • 75 g cukru - použijte 40 g třtinového cukru a 35 g tmavého cukru Muscovado
  • 1 žloutek (dodá krustě křupavost, ale můžete vynechat)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a zapékací mísu si lehce vymažte máslem.
  2. Řapíky rebarbory omyjte, škrabkou sloupněte vrchní slupku a nakrájejte na malé kousky. Poté je promíchejte s cukrem a rozprostřete na dno zapékací mísy.
  3. V míse si připravte drobenku: smíchejte mouky a ovesné vločky, na kousky pokrájené máslo, oba cukry a žloutek. Vše důkladně prsty užmoulejte. Drobenku rovnoměrně navrstvěte na rebarboru.
  4. Pečte zhruba 30 min. Nechte lehce vychladnout a poté podávejte nejlépe ještě teplé.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket