RAW kuličky z pufované quinoy

11. 12. 2016


Pufovaná quinoa se zatím v receptech moc nerozšířila, i když pomalu ale jistě na ní občas narazíme. Quinoa je přirozeně bezlepková pseuodoobilovina, která cukroví přidá trochu těch bílkovin, oříškové máslo zase dodá hlavně zdravé nenasycené tuky.

Porce: zhruba 15 malých kuliček

Příprava: 20 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové. RAW.

 

Ingredience

  • 40 g přírodního mandlového másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 80 - 100 g pufované quinoy
  • 3 lžíce rýžového sirupu (je možné použít i jiné druhy)
  • 50 g nadrobno nasekané karobové čokolády

 

Postup

  1. Připravte si list pečícího papíru (můžete použít i alobal) a položte ho na větší dřevěné prkénko.
  2. Ve středně velké skleněné misce smíchejte mandlové máslíčko, rýžový sirup a vanilkový extrakt. Umístěte misku na chvíli do horké vodní lázně a vidličkou dobře prošlehejte.
  3. Když je směs kompaktní a nahřátá, přidejte pufovanou quinou a nadrobno nasekanou karobovou čokoládu. Opět důkladně, ale jemně promíchejte. Pokud by byla směs moc řídká, quinou ještě dosypte, chceme dosáhnout polotuhé konzistence (případně přidejte sirup).
  4. Navlhčete si ruce a postupně tvarujte malé kuličky, které pokládejte na pečící papír.
  5. Poté dejte opatrně prkénko s kuličkami na 10 minut do mrazáku. Kuličky přendejte do krabičky, kterou uchovejte v ledničce/na balkóně (pro použití) nebo mrazáku.

  


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket