Porce: zhruba 15 malých kuliček
Příprava: 20 min
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové. RAW.
Ingredience
- 40 g přírodního mandlového másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 80 - 100 g pufované quinoy
- 3 lžíce rýžového sirupu (je možné použít i jiné druhy)
- 50 g nadrobno nasekané karobové čokolády
Postup
- Připravte si list pečícího papíru (můžete použít i alobal) a položte ho na větší dřevěné prkénko.
- Ve středně velké skleněné misce smíchejte mandlové máslíčko, rýžový sirup a vanilkový extrakt. Umístěte misku na chvíli do horké vodní lázně a vidličkou dobře prošlehejte.
- Když je směs kompaktní a nahřátá, přidejte pufovanou quinou a nadrobno nasekanou karobovou čokoládu. Opět důkladně, ale jemně promíchejte. Pokud by byla směs moc řídká, quinou ještě dosypte, chceme dosáhnout polotuhé konzistence (případně přidejte sirup).
- Navlhčete si ruce a postupně tvarujte malé kuličky, které pokládejte na pečící papír.
- Poté dejte opatrně prkénko s kuličkami na 10 minut do mrazáku. Kuličky přendejte do krabičky, kterou uchovejte v ledničce/na balkóně (pro použití) nebo mrazáku.