Raw fíkový cheesecake

20. 04. 2016


Přiznám se, že u raw zákusků mi tam vždy něco chybí...takový ten "plný" pocit, co zůstane po spolknutí sousta. Tento fíkový cheesecake mě ale nadchl. Není to zrovna na čas jednoduchá záležitost, výsledek ale stojí za to. Je to stejná kalorická bomba jako ten klasický - proto i tohoto s mírou! Jako experiment, zpestření a odlehčení je to ale skvělá volba! :)

Porce: cca 12-16 ks

Příprava: 30 min + 5 hod mražení + 20 min odležení

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. RAW. Bezlepkové.

 

Ingredience

krusta

  • 60 g vlašských ořechů
  • 60 g pekanových ořechů
  • 70 g mandlí
  • 20 sušených fíků

 

náplň

  • 200 g kešu ořechů (namočených přes noc)
  • 70 ml mandlového mléka (nebo vody)
  • 10 sušených fíků
  • lžíce citrónové šťávy
  • vanilkové aroma (kus pokrájeného vanilkového lusku)

 

topping

  • 4 čerstvé fíky
  • 20 g nasekaných ořechů (pekanové, mandle...)

 

Postup

  1. Připravte si oválný dortový korpus a vyložte si ho vhodně vystřiženým pečícím papírem.
  2. V mixéru postupně rozmixujte vlašské ořechy, pekanové ořechy a mandle do jemné směsi (dejte ale pozor, aby nevznikl krém). Poté přidejte pokrájené fíky a znovu mixujte do kompaktní směsi. Směs vložte do dortové formy, prsty a pěstí dobře vytlačte po celém obvodu a na závěr překryjte folií. Formu dejte do mrazáku.
  3. Namočené kešu ořechy slejte a vložte je do umytého mixéru. Přidejte pokrájené sušené fíky, mandlové mléko, lžíci citrónové šťávy a vanilku. Mixujte do hladké konzistence (lepší je pulsovat a občas shrnout směs ze stran nádoby opět dolů). Vyndejte si krustu z mrazáku, odstraňte folii a vzniklou směs (krém) na krustu vylijte a rozprostřete. Dejte opět do mrazáku na 4 hodiny.
  4. Po uplynutí doby mražení cheesecake nechte 20 minut povolit v pokojové teplotě a poté ho ozdobte pokrájenými fíky a na drobno nakrájenými oříšky.

 

 


Jóga Dnes Konference
Mala Collective
Energy Studio jd
JógaMarket