Porce: 2
Doba přípravy: 30 min
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibulka
- 200 g červené quinoy
- 4 očištěné žampiony
- 0,5 l zeleninového vývaru
- citrónová šťáva
- 1 stroužek česneku
- 1 zralé avokádo
- sůl, pepř
- petrželka, koriandr
- opražená dýňová semínka
Postup
- Nejprve si uvařte quinou v zeleninovém vývaru. Několikrát ji propláchněte a na mírném plameni vařte do změknutí a než se všechen vývar vsákne - trvá to zhruba 15 min. Ke konci hlídejte a případně lehce podlijte. Quinou načechrejte a nechte stranou.
- Na pánvičce si na olivovém oleji osmahněte pokrájenou cibulku, přidejte na drobno pokrájené žampiony a chvíli restujte. Přidejte prolisovaný stroužek česneku a trochu šťávy z citronu, osolte a opepřete. Poté přidejte uvařenou quinou a trochu bylinek na dochucení. Společně restujte alespoň 3-5 min.
- Na závěr přidejte na kostičky pokrájené avokádo a už jen lehce promíchejte. Podle chuti ještě dosolte a podávejte posypané dýňovými semínky.