Recepty 16. 01. 2019 PDF Tisk

Pomazánka z řapíkatého celeru

Milovníci méně tradičních chutí zbystřete. Tento dip/pomazánka je kombinací tradičních asijských chutí a svěžího řapíkatého celeru. Můžete si ji dopřát jen tak se zeleninou, s variací krekrů nebo s luštěninovými lupínky.

Pomazánka z řapíkatého celeru

Porce: 1 miska

Příprava: 15 min

Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 2 vrchovaté lžíce hladkého arašídového másla
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1-2 lžičky tamari sójové omáčky
  • 1/2 stroužku prolisovaného česneku
  • 1 lžíce arašídového nebo rýžového oleje (případně jiného neutrálního oleje)
  • 150 g celerových řapíků
  • sůl

Postup

  1. Celer očistěte a tvrdá vlákna řapíků lehce stáhněte škrabkou. Řapíky pokrájejte na velmi malé kousíčky.
  2. V misce smíchejte arašídové máslo s citrónovou šťávou, tamari, česnekem a lžící oleje. Vše spolu důkladně vyšlehejte. V případě potřeby přidejte lžíci vody. Poté přisypte řapíkatý celer a vše promíchejte.
  3. Podávejte s krekry, rýžovým chlebem, pittou či pečivem dle výběru. Pomazánku také můžete podávat v omytých řapíkatých lodičkách.

 

Objednat předplatné