Polenta s pečenou dýní a plísňovým sýrem
Porce: 2
Doba přípravy: 25 min
Označení: vegetariánské
Ingredience
- 50 g instantní polenty
- 1/2 kostky BIO zeleninového bujónu
- 200 g dýně Hokkaido
- olivový olej
- 20 g másla
- 80 g plísňového sýru typu Niva nebo Roquefort
- sůl
Postup
- Troubu si předehřejte na 200 °C. Kus dýně zbavené semínek nakrájejte na měsíčky a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem, osolte a pečte zhruba 20 min do měkka.
- Kukuřičnou krupici, polentu, vsypte do kastrůlku, přidejte 1/2 kostky BIO zeleninového bujónu, zalijte 200 ml vody a za stálého míchání vařte 3 min. Poté stáhněte a vmíchejte do ní máslo.
- Polentu rozdělte na dva talíře a krouživými pohyby vytvořte hnízdo. Poklaďte ji pečenou dýní a na závěr rozdrobte plísňový sýr.
- autor: Michaela Bebová
- www.biochemicka.cz
- zdroj fotky: Shutterstock.com