Recepty 24. 10. 2018 PDF Tisk

Polenta s pečenou dýní a plísňovým sýrem

Další do sbírky receptů na rychlá a chutná jídla, zabarvená do podzimu. :) Kaši můžete různě obměňovat, dýně s plísňovým sýrem se postará o skvělou chuť.

Polenta s pečenou dýní a plísňovým sýrem

Porce: 2

Doba přípravy: 25 min

Označení: vegetariánské

Ingredience

  • 50 g instantní polenty
  • 1/2 kostky BIO zeleninového bujónu
  • 200 g dýně Hokkaido
  • olivový olej
  • 20 g másla
  • 80 g plísňového sýru typu Niva nebo Roquefort
  • sůl

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 200 °C. Kus dýně zbavené semínek nakrájejte na měsíčky a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem, osolte a pečte zhruba 20 min do měkka.
  2. Kukuřičnou krupici, polentu, vsypte do kastrůlku, přidejte 1/2 kostky BIO zeleninového bujónu, zalijte 200 ml vody a za stálého míchání vařte 3 min. Poté stáhněte a vmíchejte do ní máslo.
  3. Polentu rozdělte na dva talíře a krouživými pohyby vytvořte hnízdo. Poklaďte ji pečenou dýní a na závěr rozdrobte plísňový sýr.

 

Objednat předplatné