Recepty 04. 11. 2015 PDF Tisk

Polenta na sladko s hruškovým pyré

Pakliže jste zvyklí jen na slanou polentu, její verze na sladko vás jistě příjemně překvapí.....

Polenta na sladko s hruškovým pyré

Hrušky jsou typickým podzimním ovocem. Podobně jako jablka obsahují vysoký podíl vody, cukrů a vlákniny. Z příznivých účinků na náš organismus můžeme jmenovat jejich potenciál čistit střeva, odstraňovat zácpu, ale i jiné trávicí obtíže. Přispívají k přirozenému čištění těla od těžkých kovů a toxických látek. Vitamínu C moc nemají, zato mají relativně vysoký obsah vitamínů skupiny B (hlavně B9).

 

Porce: 4 malé/2 velké

Příprava: 25 min

Označení: Vhodné pro vegetariány, vegany a celiaky.

 

Ingredience

  • 4 hrušky
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • špetka skořice
  • voda na podlití
  • 100 g instantní polenty
  • cca 400 ml mandlového mléka

 

Postup

  1. Hrušky oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na menší kousky. V kastrůlku je povařte spolu s 2 lžícemi cukru a špetkou skořice (podlijte vodou dle potřeby). Nechte pod pokličkou dusit zhruba 10 min.
  2. Mezitím, co se hrušky dusí, si připravte polentu. Ve větším kastrůlku přiveďte k varu 300 ml mandlového mléka, přidejte lžíci cukru a postupně za stálého míchání metličkou přisypávejte polentu. Zbylých 100 ml mléka přidejte dle potřeby během vaření, které by nemělo trvat déle než 5 minut.
  3. Hotovou polentu servírujte do mističek, přelitou hruškovým pyré. Podávejte teplé hned, nebo i vychlazené druhý den.

 

 

Objednat předplatné