Polenta na sladko s hruškovým pyré

04. 11. 2015


Pakliže jste zvyklí jen na slanou polentu, její verze na sladko vás jistě příjemně překvapí.....

Hrušky jsou typickým podzimním ovocem. Podobně jako jablka obsahují vysoký podíl vody, cukrů a vlákniny. Z příznivých účinků na náš organismus můžeme jmenovat jejich potenciál čistit střeva, odstraňovat zácpu, ale i jiné trávicí obtíže. Přispívají k přirozenému čištění těla od těžkých kovů a toxických látek. Vitamínu C moc nemají, zato mají relativně vysoký obsah vitamínů skupiny B (hlavně B9).

 

Porce: 4 malé/2 velké

Příprava: 25 min

Označení: Vhodné pro vegetariány, vegany a celiaky.

 

Ingredience

  • 4 hrušky
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • špetka skořice
  • voda na podlití
  • 100 g instantní polenty
  • cca 400 ml mandlového mléka

 

Postup

  1. Hrušky oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na menší kousky. V kastrůlku je povařte spolu s 2 lžícemi cukru a špetkou skořice (podlijte vodou dle potřeby). Nechte pod pokličkou dusit zhruba 10 min.
  2. Mezitím, co se hrušky dusí, si připravte polentu. Ve větším kastrůlku přiveďte k varu 300 ml mandlového mléka, přidejte lžíci cukru a postupně za stálého míchání metličkou přisypávejte polentu. Zbylých 100 ml mléka přidejte dle potřeby během vaření, které by nemělo trvat déle než 5 minut.
  3. Hotovou polentu servírujte do mističek, přelitou hruškovým pyré. Podávejte teplé hned, nebo i vychlazené druhý den.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket