Pohankové palačinky se špenátem a brynzou

04. 10. 2017


Sladké palačinky sice co se týče oblíbenosti vedou, slané jim jsou ale v patách. Vyzkoušejte různé variace slaných náplní. Já rozhodně preferuji dokonalou kombinaci špenátu a brynzy – ta nikdy nezklame. Snad zachutnají i vám :)

Porce: 3 (6 plněných palačinek)

Doba přípravy: 30 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

 

Ingredience

na palačinky

  • 130 g polohrubé pohankové mouky
  • 2 malá vajíčka (nebo jedno velké)
  • 250 ml mléka nebo sójového mléka
  • olivový olej pro teplou kuchyni

na náplň

  • 1 balení baby špenátu (zhruba 120 g)
  • 1 ks červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g kvalitní ovčí brynzy
  • sůl, pepř
  • olivový olej pro teplou kuchyni 

Postup

  1. Nejprve si připravte těsto na palačinky – vyšlehejte vejce, přidejte mléko a zamíchejte pohankovou mouku. Těsto nechte odstát.
  2. Nyní si připravte směs. Listy špenátu dejte do cedníku a důkladně omyjte pod tekoucí vodou. Cibulku pokrájejte nadrobno a s dvěma lžícemi olivového oleje orestujte na pánvičce. Po třech minutách přidejte omytý špenát, ztlumte teplotu a za občasného míchání restujte, dokud lístky nezavadnou. Poté přidejte prolisovaný stroužek česneku, osolte a opepřete. Za občasného míchání duste ještě zhruba 3-5 min.
  3. Na závěr do směsi přimíchejte nadrobenou brynzu, lehce promíchejte vše dohromady a odstavené přikryjte pokličkou.
  4. Na rozpálené pánvi postupně připravte na trošce oleje palačinky. Na závěr každou naplňte částí špenátové směsi a buď zarolujte nebo jen přeložte. Podávejte jen tak nebo se lžičkou chutney.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket