Porce: 3 (6 plněných palačinek)
Doba přípravy: 30 min
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
na palačinky
- 130 g polohrubé pohankové mouky
- 2 malá vajíčka (nebo jedno velké)
- 250 ml mléka nebo sójového mléka
- olivový olej pro teplou kuchyni
na náplň
- 1 balení baby špenátu (zhruba 120 g)
- 1 ks červené cibule
- 1 stroužek česneku
- 150 g kvalitní ovčí brynzy
- sůl, pepř
- olivový olej pro teplou kuchyni
Postup
- Nejprve si připravte těsto na palačinky – vyšlehejte vejce, přidejte mléko a zamíchejte pohankovou mouku. Těsto nechte odstát.
- Nyní si připravte směs. Listy špenátu dejte do cedníku a důkladně omyjte pod tekoucí vodou. Cibulku pokrájejte nadrobno a s dvěma lžícemi olivového oleje orestujte na pánvičce. Po třech minutách přidejte omytý špenát, ztlumte teplotu a za občasného míchání restujte, dokud lístky nezavadnou. Poté přidejte prolisovaný stroužek česneku, osolte a opepřete. Za občasného míchání duste ještě zhruba 3-5 min.
- Na závěr do směsi přimíchejte nadrobenou brynzu, lehce promíchejte vše dohromady a odstavené přikryjte pokličkou.
- Na rozpálené pánvi postupně připravte na trošce oleje palačinky. Na závěr každou naplňte částí špenátové směsi a buď zarolujte nebo jen přeložte. Podávejte jen tak nebo se lžičkou chutney.