Recepty 08. 07. 2015 PDF Tisk

Pohankové lívanečky s povidly

Tato zdravější a chutnější alternativa lívanečků se nejlépe hodí pro společné nedělní snídaně. Vzhledově a možná ani chuťově vás nadchnout  nemusí (dejte jim, prosím, šanci!), dobrý pocit, že jste zvolili lehké a netradiční jídlo však zůstane.

Pohankové lívanečky s povidly

Ingredience (na cca 15 malých lívanečků):

  • 220 g pohankových loupaných krup
  • 150 ml vody
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička sody
  • špetka soli
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • povidla, nejlépe švestková

 

Postup

Pohankové kroupy propláchněte a nechte přes noc namočené. Druhý den je slijte a spolu s dalšími ingrediencemi (kromě sody) vložte do mixéru a umixujte do hladkého těsta (cca 4 minuty). Důkladně si předehřejte pánev a nechte ji na středním stupni. Do směsi na lívanečky zamíchejte sodu na pečení a ještě směs pořádně promíchejte. Na olivovém oleji tvořte malé lívanečky a pečte z obou stran. Zchladlé podávejte se lžičkou švestkových povidel, nejlépe domácích nebo v BIO kvalitě.

 

 

Objednat předplatné