čtvrtek 3. 10. 2024
Tato zdravější a chutnější alternativa lívanečků se nejlépe hodí pro společné nedělní snídaně. Vzhledově a možná ani chuťově vás nadchnout nemusí (dejte jim, prosím, šanci!), dobrý pocit, že jste zvolili lehké a netradiční jídlo však zůstane.
Ingredience (na cca 15 malých lívanečků):
Postup
Pohankové kroupy propláchněte a nechte přes noc namočené. Druhý den je slijte a spolu s dalšími ingrediencemi (kromě sody) vložte do mixéru a umixujte do hladkého těsta (cca 4 minuty). Důkladně si předehřejte pánev a nechte ji na středním stupni. Do směsi na lívanečky zamíchejte sodu na pečení a ještě směs pořádně promíchejte. Na olivovém oleji tvořte malé lívanečky a pečte z obou stran. Zchladlé podávejte se lžičkou švestkových povidel, nejlépe domácích nebo v BIO kvalitě.