Pohanková sekaná

04. 03. 2015


Sekaná z pohanky-lámanky je nejen na přípravu velmi jednoduchá, ale je také chutnou náhradou masné verze sekané - hodí se do vege-sandwichů nebo vege-burgerů, je skvělá jen tak s bramborem, nebo si ji můžete zakomponovat třeba do salátu. 

TIP: Pro ty, kdo nechtějí použít vejce: 1 lžičku chia semínek nechte 2 hodiny nabobtnat s 50 ml vody, než se vytvoří gel. Tento gel plně nahradí jednoho vejce.

Ingredience

  • 300 g BIO pohanky lámanky
  • 1 nastrouhaná mrkev
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 kostky BIO zeleninového bujónu (např. Alnatura)
  • 2 velká nebo 3 menší vejce
  • majoránka
  • 3 lžíce olivového oleje + 1 na vymazání mísy
  • trocha soli 

Postup

K 300 g pohanky lámanky přilejte 450 ml vody (1:1,5), přihoďte 2 kostky zeleninového bujónu a přiveďte k varu. Po 3 minutách odstavte a nechte 15 min dojít pod pokličkou. Na pánvi si na lžíci oleje osmahněte cibulku s česnekem a nastrouhanou mrkví a přidejte k pohance. Směs posypte zlehka majoránkou, přidejte 2 lžíce oleje a vejce. Vše důkladně promíchejte, vlijte do zapékací mísy a uhlaďte. Pečte pozvolna na 180 °C, dokud sekaná nezezlátne, cca 30-45 min.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket