pátek 17. 1. 2025
Sekaná z pohanky-lámanky je nejen na přípravu velmi jednoduchá, ale je také chutnou náhradou masné verze sekané - hodí se do vege-sandwichů nebo vege-burgerů, je skvělá jen tak s bramborem, nebo si ji můžete zakomponovat třeba do salátu.
TIP: Pro ty, kdo nechtějí použít vejce: 1 lžičku chia semínek nechte 2 hodiny nabobtnat s 50 ml vody, než se vytvoří gel. Tento gel plně nahradí jednoho vejce.
Ingredience
Postup
K 300 g pohanky lámanky přilejte 450 ml vody (1:1,5), přihoďte 2 kostky zeleninového bujónu a přiveďte k varu. Po 3 minutách odstavte a nechte 15 min dojít pod pokličkou. Na pánvi si na lžíci oleje osmahněte cibulku s česnekem a nastrouhanou mrkví a přidejte k pohance. Směs posypte zlehka majoránkou, přidejte 2 lžíce oleje a vejce. Vše důkladně promíchejte, vlijte do zapékací mísy a uhlaďte. Pečte pozvolna na 180 °C, dokud sekaná nezezlátne, cca 30-45 min.