Podzimní arašídová granola

20. 09. 2017


Zítra začíná astronomický podzim, který nám dává najevo, že se zase pěkně dlouho neohřejeme. Zvedněte si náladu slaďoučkou podzimní granolou, která zahřeje a povzbudí v pochmurných dnech...

Porce: 1 sklenice (zhruba 1 kg granoly)

Příprava: 30 min + 60 min pečení

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 350 g ovesných vloček
  • 150 g pražených nesolených arašídů
  • 100 g hladkého "smooth" 100% arašídového másla
  • 100 g kokosových lupínků
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 100 ml javorového sirupu (lze nahradit medem)
  • 3 lžíce pravého kakaa
  • 100 g nadrobno nasekané hořké čokolády (alespoň 70 %) nebo čokoládových peciček
  • 1 lžička pravého vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si velký plech s pečícím papírem.
  2. Do větší mísy postupně nasypte ovesné vločky, arašídy a kokosové lupínky. V menší misce smíchejte arašídové máslo, povolený kokosový olej, javorový sirup (nebo med), kakao a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte do kompaktní směsi a pomocí stěrky nalijte do větší mísy. Důkladně vše promíchejte.
  3. Směs rovnoměrně rozvrstvěte po pečícím papíru a pečte zhruba 60 min. Každých 20 min směs na plechu jemně promíchejte, aby se nepřichytávala a rovnoměrně se propekla.
  4. Po upečení nechte směs zhruba 20 minut vychladnout a na závěr do ní vmíchejte nasekanou čokoládu. Jemně promíchejte a nechte úplně vychladnout.
  5. Skladujte ve sklenici, dokud ji všechnu nesmlsáte :)

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket