Porce: 1 sklenice (zhruba 1 kg granoly)
Příprava: 30 min + 60 min pečení
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.
Ingredience
- 350 g ovesných vloček
- 150 g pražených nesolených arašídů
- 100 g hladkého "smooth" 100% arašídového másla
- 100 g kokosových lupínků
- 3 lžíce kokosového oleje
- 100 ml javorového sirupu (lze nahradit medem)
- 3 lžíce pravého kakaa
- 100 g nadrobno nasekané hořké čokolády (alespoň 70 %) nebo čokoládových peciček
- 1 lžička pravého vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si velký plech s pečícím papírem.
- Do větší mísy postupně nasypte ovesné vločky, arašídy a kokosové lupínky. V menší misce smíchejte arašídové máslo, povolený kokosový olej, javorový sirup (nebo med), kakao a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte do kompaktní směsi a pomocí stěrky nalijte do větší mísy. Důkladně vše promíchejte.
- Směs rovnoměrně rozvrstvěte po pečícím papíru a pečte zhruba 60 min. Každých 20 min směs na plechu jemně promíchejte, aby se nepřichytávala a rovnoměrně se propekla.
- Po upečení nechte směs zhruba 20 minut vychladnout a na závěr do ní vmíchejte nasekanou čokoládu. Jemně promíchejte a nechte úplně vychladnout.
- Skladujte ve sklenici, dokud ji všechnu nesmlsáte :)