Recepty 27. 03. 2019 PDF Tisk

Pesto z medvědího česneku

Když se řekne česnek, všem se vybaví stroužky klasického česneku kuchyňského. Začátek jara ale neodmyslitelně patří česneku medvědímu, který roste hojně v lese, u cest či na odlehlých stráních doslova jako plevel. Medvědí česnek má širokou škálu prospěšných účinků na naše tělo. Připravte si pesto a vychutnejte si ho v nejrůznějších pokrmech.

Pesto z medvědího česneku

Porce: 1 sklenička

Doba přípravy: 20 min

Označení: vegetariánské, bezlepkové

Ingredience

  • svazek (cca 100–150 g) medvědího česneku
  • 50 g parmazánu
  • 150 ml olivového oleje
  • 50 g piniových oříšků
  • sůl

Postup

  1. Listy česneku dobře omyjte a poté je buď odstřeďte v odstředivce a nebo usušte pomocí papírové utěrky.
  2. Vložte je do mixéru, přidejte nastrouhaný parmazán, oříšky a olivový olej a nejdříve jen špetku soli. Vše umixujte do hladké konzistence. Ochutnejte a v případě potřeby ještě dosolte.
  3. Pesto přendejte do čisté a suché skleničky. Lehce zalejte olejem a dobře uzavřete. Nechte několik hodin uležet. Do skleničky sahejte vždy jen čistou lžičkou, abyste zabránili zanesení bakterií. Takto vydrží v ledničce týden.

 

Objednat předplatné