Ovesno-banánová buchta

11. 03. 2015


Máte chuť zamlsat si? Jde to i lahodně a zdravě s naším receptem na buchtu.

Tato zdravá, vláčná a hlavně chutná buchta je ideální snídaní nebo svačinou do nabytého dne - poskytuje dostatek energie v podobě rychlých i pomalých sacharidů, obsahuje zdravé tuky a dodá bílkoviny, které zasytí. V krabičce si ji můžete odnést kamkoliv a sníst i v časovém presu, který vás v průběhu pracovního týdne určitě nejednou postihne.

 

Ingredience

  • 200 g mletých ovesných vloček
  • 50 g celozrnné mouky
  • 30 g ovesné mouky
  • 1 hrnek horké vody
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 3 zralé banány
  • 2 lžíce třtinového cukru (ideálně ovoněný vanilkou)
  • 2 hrsti najemno nasekaných mandlí
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • 1 lžíce chia semínek

 

Postup

Vločky smíchejte s celozrnnou a ovesnou moukou a zalijte hrnkem horké vody. Nechte chvíli odstát a případně nařeďte (kaše by neměla být ale moc řídká). Přimíchejte tvaroh, cukr, tři rozmačkané banány, najemno nasekané ořechy a semínka. Nalijte do formy a pečte asi 30 min při 180 °C. Hotovou buchtu nechte odležet v lednici.

 

 

  


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket