Netradiční jarní salát s jahodami

23. 05. 2015


Přiznám se, že nejsem fanoušek zeleninových salátů, kde se nachází element ovoce. Tento recept mě ale chuťově příjemně překvapil. Spíše než k obědu se hodí jako lehká večeře pro poklidný večer, který máte třeba výjimečně vyhrazený sami pro sebe.

 

Ingredience (na 1 porci)

  • na salát

mix více druhů salátů  - ledový salát, římský salát, polníček, rukola (cca 150 g)

5 nakrájených jahod

lžička kokosových lupínků

10 ks orestovaných slaných mandlí

čerstvá bazalka

lžička chia semínek

 

  • na dressing

2 lžíce citrónové šťávy

5 ks jahod

2 lžíce olivového oleje

čerstvá bazalka

sůl, pepř

lžička javorového sirupu

 

Postup

Všechny ingredience na dressing si smíchejte dohromady v mixéru a umixujte do jemné konzistence. Zálivku nechte alespoň hodinu uležet v ledničce. V hluboké míse pak promíchejte mix salátů s ½ zálivky. Ochucené listy poklaďte na talíř a posypte je mandlemi, semínky, jahodami, kokosem a čerstvou bazalkou. Celé zalijte druhou polovinou zbylé směsi.

 

 

 


Jóga Dnes Konference
Mala Collective
Energy Studio jd
JógaMarket