čtvrtek 3. 10. 2024
Přiznám se, že nejsem fanoušek zeleninových salátů, kde se nachází element ovoce. Tento recept mě ale chuťově příjemně překvapil. Spíše než k obědu se hodí jako lehká večeře pro poklidný večer, který máte třeba výjimečně vyhrazený sami pro sebe.
Ingredience (na 1 porci)
mix více druhů salátů - ledový salát, římský salát, polníček, rukola (cca 150 g)
5 nakrájených jahod
lžička kokosových lupínků
10 ks orestovaných slaných mandlí
čerstvá bazalka
lžička chia semínek
2 lžíce citrónové šťávy
5 ks jahod
2 lžíce olivového oleje
čerstvá bazalka
sůl, pepř
lžička javorového sirupu
Postup
Všechny ingredience na dressing si smíchejte dohromady v mixéru a umixujte do jemné konzistence. Zálivku nechte alespoň hodinu uležet v ledničce. V hluboké míse pak promíchejte mix salátů s ½ zálivky. Ochucené listy poklaďte na talíř a posypte je mandlemi, semínky, jahodami, kokosem a čerstvou bazalkou. Celé zalijte druhou polovinou zbylé směsi.