Nepečené snídaňové sušenky

06. 07. 2016


Vyrážíte autem či autobusem na dovolenou a nevíte co s sebou na cestu k snídani? Zkuste tyto nepečené ovesné sušenky, které vydrží i 30-stupňová vedra...

Porce: 5 ks

Doba přípravy: 20 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany.

 

Ingredience

  • 260 g ovesných vloček
  • 2 lžíce veganského konopného proteinu (pokud nemáte, přidejte 2 lžíce vloček)
  • 1 středně nastrouhaná mrkev
  • 1 malé nastrouhané jablko
  • 50 g mandlového másla
  • 7 pokrájených vlašských ořechů
  • 30 g pokrájených rozinek
  • 1/2 rozmačkaného banánu
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce chia semínek
  • 50 ml mandlového mléka
  • lžička skořice
  • 30 kapek vanilkového extraktu
  • špetka soli

 

Postup

  1. Připravte si větší mísu a smíchejte v ní ovesné sušenky, proteinový prášek, chia semínka, skořici a špetku soli. Poté přidejte nastrouhanou mrkev a jablko.
  2. V menší misce smíchejte mandlové máslíčko, med a rozmačkaný banán a vanilkový extrakt. Směs přidejte k ovesným vločkám a promíchejte.
  3. Ke směsi postupně přilijte mandlové mléko, přidejte vlašské ořechy a rozinky.
  4. Směs by nyní měla být kompaktní a neměla by se rozpadat. Podle potřeby přidejte trochu mléka nebo vloček.
  5. Připravte si prkénko s pečícím papírem. Pomocí kruhového tvarovátka (půjde to lépe) nebo rukama tvarujte ze směsi vločkové "puky" zhruba 3 cm vysoké a pokládejte je na pečící papír. Sušenky nechce ztuhnout v mrazáku po dobu zhruba 30-ti min a poté je skladujte v lednici. V mrazáku vydrží v zásobě klidně 3 měsíce, v lednici 7 dní.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket