Porce: 5 ks
Doba přípravy: 20 min
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany.
Ingredience
- 260 g ovesných vloček
- 2 lžíce veganského konopného proteinu (pokud nemáte, přidejte 2 lžíce vloček)
- 1 středně nastrouhaná mrkev
- 1 malé nastrouhané jablko
- 50 g mandlového másla
- 7 pokrájených vlašských ořechů
- 30 g pokrájených rozinek
- 1/2 rozmačkaného banánu
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce chia semínek
- 50 ml mandlového mléka
- lžička skořice
- 30 kapek vanilkového extraktu
- špetka soli
Postup
- Připravte si větší mísu a smíchejte v ní ovesné sušenky, proteinový prášek, chia semínka, skořici a špetku soli. Poté přidejte nastrouhanou mrkev a jablko.
- V menší misce smíchejte mandlové máslíčko, med a rozmačkaný banán a vanilkový extrakt. Směs přidejte k ovesným vločkám a promíchejte.
- Ke směsi postupně přilijte mandlové mléko, přidejte vlašské ořechy a rozinky.
- Směs by nyní měla být kompaktní a neměla by se rozpadat. Podle potřeby přidejte trochu mléka nebo vloček.
- Připravte si prkénko s pečícím papírem. Pomocí kruhového tvarovátka (půjde to lépe) nebo rukama tvarujte ze směsi vločkové "puky" zhruba 3 cm vysoké a pokládejte je na pečící papír. Sušenky nechce ztuhnout v mrazáku po dobu zhruba 30-ti min a poté je skladujte v lednici. V mrazáku vydrží v zásobě klidně 3 měsíce, v lednici 7 dní.