Recepty 04. 04. 2018 PDF Tisk

Nejlepší vajíčková pomazánka

Každý rok to samé dilema – co s obarvenými velikonočními vajíčky, kterým už zvoní hrana? Nebudu vám nabízet žádné kulinářsky složité recepty, ale jen základní, jednoduchý recept na tu nejlepší vajíčkovou pomazánku.

Nejlepší vajíčková pomazánka

Porce: 6

Příprava: 20 min + 1 hodina chlazení

Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 8 uvařených velikonočních vajíček
  • 1 lžíce kvalitní medové hořčice
  • 30 g změklého másla
  • 100 g ricotty
  • čerstvá pažitka
  • sůl

Postup

  1. Vejce oloupejte, rozkrojte, žloutky dejte do mísy, bílky si zatím nechte stranou.
  2. Žloutky utřete s máslem, poté přidejte 3 špetky soli a hořčici. Vše důkladně promíchejte. Přidejte ricottu a na závěr do mísy nahrubo nastrouhejte bílky. Vše vymíchejte do kompaktní pomazánky a nechte min hodinu uležet v ledničce.
  3. Vajíčkovku podávejte ideálně s celozrnným pečivem, posypanou čerstvou pažitkou.

 

Objednat předplatné